Friday, May 13, 2016

Berkorban Masa Demi Tok Wan dan Cucu

Lepas keluar dari Pulau Pangkor kami terus balik Sg. Petani 
rumah abah aku .... bagi cucu main dengan tok wan 
suka la budak-budak tu sebab tok wan rajin melayan 
cucu 2 je kan ..... kejap-kejap ajak naik motor 
pastu pow tok wan 

dari Lumut kami lalu jalan kampung keluar ikut Tol Changkat Jering 
nak kurangkan risiko jem 

Fahim ni memang dia sayang kat adik dia 
dalam kereta memang dia beriba adik dia kalau adik tak nak duduk dengan mama kat depan 
adik merajuk ke, icha ni jenis kuat sentap ... kah kah kah 
Fahim selalu marah aku kalau icha dok sentap sebab dia malas nak dengar Alisha meragam 
yang kaki mengusik of course la mama kalau kat rumah tu hahaha

kami sampai SP lebih kurang pukul 5.00 lebih petang dah 
sampai je rumah terus ajak tok wan naik motor 
sedangkan bukan tak ada motor kat putrajaya tu ... tok wan siap pos kan sebab kesian kat cucu asyik nak naik motor je 
rasanya baru lepas puas motor kat Pangkor ... sampai-sampai je terus ngecek tok wan 
sabar je la 

ni aku dengan enPanjang dah standby dalam kereta nak gerak balik Putrajaya dah 
diorang dok kalut ajak tokwan motor pi kedai lagi 
tok wan tak larat kot panas-panas ....dia bawa keluar kereta ...

last-last kami tersangkut dalam jem 
Sg. petani → Putrajaya 9 jam 
tu pun dah lalu jalan kampung 
Tol Changkat Jering→ Beruas →Setiawan → Teluk Intan → Sungkai → Tol Slim River
jem teruk kat jambatan teluk intan 
Plus Jem... Jalan kampung jem 

sabar je la 
janji abah aku dan anak-anak aku gembira 







8 comments:

Suriaamanda said...

Quality time dengan tok wan eh...sure anak2 happy

Nad MamaZN said...
This comment has been removed by the author.
Nad MamaZN said...

alhamdulillah.. cucu hepi, tokwan pun hepi.

tahniah eima sbb jadi anak yg baik kepada abh & mama yg penyayang kepada fahim n icha

moga trus bahagia :)

Puan Kutu said...

Owhh very protected abag ye fahim ni..nmpk sgt lovely ngan adik..sy yg kt rumah ni kuat juga bercekau..sejak2 adik dh besar ni memang riuh asik bergaduh..pening kepala ibu dok bebel.hehe

Ye la kan janji anak2 suka dpt jumpak tokwan

nuyui a.k.a miss YUI said...

hehhe sronok mlyan cucu..

LYAfrina said...

yelah..cucu2 biasanya sgt rapat dgn atok mereka..biasa atok mrk mmg layan belaka kerenah cucu..

waa.. gud abg fahim

Cik Puan Eka said...

kat jambatan teluk intan tu semedang aje jem kak hehe. Lagi2 musim perayaan.

Hehehe manja atok ye deme ni

hainom OKje said...

Ohhhh cucu Tok Wan baru dua yeh....mmg layan sungguhlah. Sesekali cucu balik katanya....
Ohh baguslah Fahim ni, mmg sajak sangatlah jadi abg