Wednesday, June 29, 2016

Harapnya betul-betul cemas Kes Abam Bomba pagi ni

pagi-pagi tadi waktu otw pi kerja nampak Fire Truck terus terdetik kecemasan apakah ini?
betul-betul kecemasan atau seperti kes viral semalam .....


rasanya semua dah tahu kes viral ni semalam kot



memang tidak betul untuk beliau ini menyatakan secara terang-terangan jabatan terbabit yang mana tidak melayan kes tersebut 
satu mencemarkan imej kerajaan dan menggalakkan orang awam untuk menghubungi pasukan penyelamat bagi kes yang tidak dikategorikan cemas 

by the way ...aku pernah tengok kes kunci kereta tertinggal dalam kereta panggil bomba pecahkan pintu ... mangsa kejadian perempuan 
kejadian di depan sekolah anak aku ... tapi aku tak dapat pastikan sama ada di dalam kereta ada anak kecil ke tak ... kalau ada anak kecil memang kes kecemasan la 

tapi kami tak panggil bomba ... hehehe

satu lagi kes ... pintu bilik terkunci di sebuah kuarters kerajaan 
kakak opis aku ni panggil bomba pecahkan pintu bilik 
kes ni dah lama dah la ... dalam 4-5 tahun lepas 
tapi time tu orang Malaysia ni tak pandai nak viral-viral lagi 
kiranya orang awam menyalahgunakan perkhidmatan abam bomba ni dah lama cuma orang lain tak tahu je 

nasihat aku di sini jika berlaku kecemasan .... tapi kecemasan tu tidak melibatkan nyawa selesaikan sendiri dulu ...minta tolong orang kalau dah tak leh buat apa-apa baru panggi bomba macam kes cincin di kemaluan seorang lelaki .... dah seminggu dah membengkak baru dia pi hospital dan hospital panggil bomba ...keh keh keh 


11 comments:

Nieyl said...

panik kot...
tu yg terus call bomba tu..hihi..
tapi yg pecah pintu tu mcm kelakar je..kita pecahkan jela sndr..hihi

mama tisya said...

oh ada kes camni ye..tkde terbaca..ye la kalo melibatkan nyawa tu bole dikatakan kecemasan kn...longkang tu beso sgt kot

Norhayati Mohd Isa said...

Bila dah panik tak boleh nak fikir macam mana nak buat ye Eima..
Rajin abam bomba tu..
dah lah nak dekat berbuka puasa..

Chekgu Azrine said...

bagus BOMBA...credit kat situ

Yana MIB said...

nama pun bomba dan PENYELAMAT...lgpun bomba punya tools lengkap utk pecahkan mcm²...huhu~ sy pnh beruk masuk rmh, sy call bomba...sikit pun dorg x persendakan sy ms call tu..well done bomba dan PENYELAMAT...

idzwa kamaruddin said...

malu kot nak call bomba bagitau kunci masuk dalam longkang..huhuuu

hainom OKje said...

Weyh nape mak tak tau kes cincin tu? Dah lama ke? Hihi....
Yelah kan.... dulu dulu ingat abam bomba ni padam api je rupanya mcm mcm abam bomba buat ek...

Yelah kan mentang mentang lah abam bomba serba boleh, abam bomba kena buli pulak hihih

MizzTina said...

syabas bomba..xmerungut wlu dpt aduan yg kadang xmsuk akal..

Nora Karim said...

Amboih cepat je ok respon pasal cincin tu yea.. ahhahahahaha tertinggal ketapi okje ni.. hahahah

LYAfrina said...

setuju tu... ptt usahakan sdri dlu..

blasahje said...

hasben keje bomba, kalau kes motong cincin tu boleh kata kerap je spital call mintak tolong... hehehe....


salam ziarah syawal... ^_^