Tuesday, July 26, 2016

Raya Sambil Melancong di Langkawi

4 Syawal 1437H

maaf la ...entry raya kali ni terabur ...sesuka hati aku je nak up yang mana dulu ... keh keh


Raya keempat kami dah ada kat Langkawi 
bila dah kat sini memang berjalan je la kerjanya
bawa budak-budak ni melancong di kampung mama 
orang luar yang datang melancong pun sama ramai 
penuh haiiisshh kat HIG kat kedai makan kat SkyCab ..kat semua tempat la 
orang melayu kita diorang ambil kesempatan bercuti ke Langkawi sempena cuti raya kot
tak de kampung ke apa ... hehe

kali pertama pergi Q nak naik SkyCab panjang gilerr
nak kena tunggu hampir 2 jam lepas beli tiket 
so kami tak jadi naik ...kita pusing-pusing
makan aiskrim je 



Alisha nak naik sangat SkyCab 
tapi Q panjang mama pujuk buat henna 
terus senyap 

kalau nak tau ini kali pertama alisha buat henna ni 
mula-mula tu risau sebab takut jadi macam kes tangan budak mana tah yang alah dengan henna atau henna tu yang bermasalah, kulit mengelembung berair-air 
alhamdulillah tak ada apa-apa jadi kat alisha


budak gigih kejungkan tangan 
adik yang lukis henna ni pun peramah je 
tourist kat belakang tu lukis henna kat cik tek ....sabar je la 

RM 5.00 je 


lepas lukis henna tu kami terus ke Under Water World Langkawi 
suka la budak-budak ni 

kakitangan awam jangan lupa bawa kad kerja masing-masing ye 
dapat diskaun 20%
banyak juga jimat tu 




cubaan menangkap ikan laut 
macam dapat je 


sebelah petang bawa budak-budak ni mandi laut kat Pantai Cenang 

Seronok budak-budak ni beraya sambil melancong


8 comments:

SYANI said...

Syoknya pi Langkawi... Lama dah tak pergi sana..

Nad MamaZN said...

share tmpt makan best eima.. kot dah ada entry nya nnt tag kite kt fb hehe..nak g sana bulan 9

idzwa kamaruddin said...

takpe takpe paham..kekekekek..syok nyer raya oi! ehehhe..aku raya 1 hari je.

ehh jom baca entry baru aku...bloglist giler tak naik entry baru aku..huhuu..

Qhaifa Nur said...

Syoknya jenjalan kat langkawi..
Suka tgk henna tu..cantikk

orked violet @ SYA said...

jangan kate budak-budak, mak budak pon syok kalau dapat melancong ginih.
hohohoho

sya suke jugak tgk inai kt tgn tu. tp nk pakai pikir banyak kali. sebab awal2 memang cantik. time die dah fade sket tu, die out sket. huhuhuhu

teringin lak nkg langkawi lagi. huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg sronokla cmni.. ehhehe

hainom OKje said...

Itulah yg ada kat Langkawi pun kan Eima.... Dah pernah pergi tempat tempat tu, tu yg rasa bosan tu...Nak pergi tempat lain tak mampulah pulak huhu

Amboi Alisha berhenna bagai..... Mama mengimbau kenangan honeymoon ler tu

Lynn Damya said...

Salam, haha best betul sambil beraya sambil melancong ni ye..seronok lah si icha dpt lukis henna kat tangan (n_n)