Friday, August 19, 2016

Berendam di Pedas Hot Spring Water Park

30/5/2016

kami tidur semalaman di rumah atoknenek 
lepas tu semua termasuk atoknenek balik KL 
balik sekadar persinggahan je ... atoknenek memang dok KL 

kami balik ikut jalan lama lajak pi makan Nasi Beriani sedap Segamat dulu
balik lalu  ikut Gemas 

otw balik tu nampak Pedas Hot Spring Water Park
dah terlajak dah sanggup patah balik 
sebab budak-budak tak dapat mandi kolam ..sebab plan asal pi Kuantan nak bawa mandi kolam kat Pool Hotel Terbesar di Kuantan tapi tak ada rezeki




bayaran masuk ikut ketinggian boleh rujuk gambar di atas

kat sini ada 3 kolam besar 
pastu ada macam parit air ...boleh berjalan dalam tu pusing-pusing 
tengok dari jauh ingatkan lazy river macam kat Lotus Desaru Beach Resort
boleh mengeluncur 



nak sewa pondok2 tu pun boleh 
RM 40 + RM40 Deposit = RM80
kami tak sewa pun 
bukannya nak duduk pun dalam tu 
nak mandi kan 





kat sini ada ombak buatan 
tapi kejap on kejap tak 


budak kelam 2 hari berturut mandi laut dan kolam sampai sunburn teruk
mandi time pulak tengah hari rembang pukul 1.00 petang lebih 

Fahim rajin melayan adik 
jadi buaya la ..dolphin la ...
Alisha berpaut je pada abang 

lepas 3-4 jam mandi 
ajak naik ... nak balik Putrajaya dah 
bagi depa main mainan funfair ni 
pujuk ajak balik 
RM2.10 per ride




ok la kat sini walaupun ada sesetengah tempat tu dalam review dari blog lain ada tapi kat sini macam dah tak ada 

janji anak-anak enjoys kan 



13 comments:

mama tisya said...

bdk2 dpt mandi manda camgini mmg enjoyyyyyy

idzwa kamaruddin said...

sekali sekala rentung pun takpe..kekeke..

Chekgu Azrine said...

budak2 ni memang seronok la kalau dapat berendma..bertambah lg musim panas...kan?

Qhaifa Nur said...

Seronoknya mandi manda...harga blh tahan eima

Puan Kutu said...

Tu la smp sunburn budak berdua tu ye..sakan sgt bercuti mandi laut smbung lagi berkubang kat sini..seronok tak terkatalah ye anak2.yg penting enjoy

Puan Kutu said...

Tu la smp sunburn budak berdua tu ye..sakan sgt bercuti mandi laut smbung lagi berkubang kat sini..seronok tak terkatalah ye anak2.yg penting enjoy

azizah green line said...

haa kt pedas ni mmg best..byk leh main air

wahida said...

rajin si fahim tu melayan adik dia...bagus la fahim...

hainom OKje said...

Patutlah sanggup pusing balik, sebab tujuan berjalan mmg nak berendam ek....Yelah, mau tak kena tuntut kalau ko tak bawak mandi Ma...

hainom OKje said...

Patutlah sanggup pusing balik, sebab tujuan berjalan mmg nak berendam ek....Yelah, mau tak kena tuntut kalau ko tak bawak mandi Ma...

adianiez AIDA said...

Aida lom pernah gi meskipun dekat bebeno.
mcm menarik.
kalu bwk anak2 sure happening...

LYAfrina said...

cantikkk kolam dia

ibuayu said...

dah lama x gi sini nmpk mcm makin meriah