Monday, August 1, 2016

Berendam di Kolam Hotel Terbesar di Kuantan | LKPP De Rhu Resort, Balok Kuantan

30.7.2016

hari minggu lepas kami ke Kuantan 
saja bawa budak-budak ni berjalan 
saja nak try swimming pool terbesar kat hotel di kuantan 
memang besar dan luas 

memang  niat nak bawa diorang mandi kolam pun

kami menginap di LKPP De Rhu Beach Resort, Balok Kuantan

kami gerak dari Putrajaya pukul 8.00 am sampai lebih kurang jam 12.00 tengah hari 
pusing-pusing kuantan dulu 
singgah makan sata sebelum check in


lepas makan sata pi Kuantan Parade cari DVD 
aku suka pi cari DVD movie terbaru kat sini 

pukul 3 kami ke De Rhu Resort untuk Check in 
otw tu kereta ada masalah sikit 


lepas check in kami berehat sekejap 
dalam tengah berehat dengar guruh berdentum-dentum 
tapi langit masih cerah ....kami terus turun ke pool risau 
takut nanti hujan tak sempat nak bagi budak berdua ni mandi pulak 
walaupun baru pukul 4.00 petang langit dah redup 
tak la panas sangat, alhamdulillah





tak sampai 1 jam berendam langit biru ditutupi awam gelap
guruh berdentum-dentum, life guard suruh stop sekejap semua aktiviti kolam atas sebab keselamatan 
semua jenis pancuran air diberhentikan


lebih kurang 15 minit je stop 
bila keadaan cuaca kembali normal 
boleh berendam semula

dapat la budak-budak ni sambung berendam dalam 45 minit lagi sebelum hujan turun 
malam tu kami keluar ke bandar kuantan cari makan dan  hogoh tok gajah hogoh
memang puas hati dengan tok gajah malam tu


pagi-pagi esok selepas sarapan terus terjun kolam lagi
berendam sampai pukul 11.00 pagi 



apa-apa pun utamakan keselematan dulu 
pakai life jacket 


 


mama tengok dari atas je gelagat anak beranak ni ..cair hati 

budak berdua ni seperti berada dalam dunia mereka sendiri
tak peduli orang sekeliling 

untung la ada abang rajin melayan karenah 
disuruh tarik abang tarik, disuruh tolak abang tolak


alhamdulillah budak berdua happy 
itu yang penting 
mission accomplished



Note : banyaknye gambar budak berdua dalam kolam  





8 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sronok deme dpt gak berendam ea..

Chekgu Azrine said...

penah dtg sini sekali je..kolam dia besar dan best!!

mama tisya said...

terbesar kolamnye di kuantan ek..ada voucher mmg akan pegi juga tp date tk pilih lg..mmg kena pki life jacket ke...dlm ke air kolam tu?

Nad MamaZN said...

teringinnya nak pegi..

wahida said...

berapa room rate satu malam hotel ni dear?
booking thru mana? booking.com ke?
nnt reply komen kat blog aku ye...

Aty_Fared said...

ko ni berjalan jer kan.. baru ritu aku baca ko gi langkawi..tup tup ke kuantan pulak.. besh giler kan...

hainom OKje said...

Ohhh tujuan ke Kuantan cuma nak mandi kolam ke ? Budak budak dgn kolam mmg tak boleh dipisahkan ek...

Sataaaaa sedapnya Ma....selalu kalau singgah Melaka mmg suka beli kat Mydin...bolehlah buat lepas gian

LYAfrina said...

best kt sini..