Monday, August 29, 2016

Hujung Minggu yang Penat

hujung minggu kali ni 

hari sabtu kami pi KL ada kenduri kesyukuran rumah ex boss 
TQ boss sebab jemput makanan semua best-best dan sedap tapi perut full sebab late breakfast 
pukul 11.00 am lebih sarapan kat burger king Kg. Pandan 
pukul 1.00 tengahari dah sampai rumah boss 
memang sikit je la aku makan 
walaupun ada kambing golek dan menu nasi kurma kambing, sambal udang, gulai telur itik, ikan masin, kari kambing dan kueh teow goreng sekali dengan tukang goreng panas-panas 
KL jem, udah² la buat perhimpunan tu ...x dapat apa pun ....




hari ahad pagi-pagi gerak ke PD untuk piknik 6.45 pagi dah gerak
sediakan sarapan di tepi laut yang simple
bihun goreng dengan nugget ayam 
bawa air kotak promosi 7E, air masak dan jajan

sarapan tepi laut ...best ....



ini la sebabnya anak-anak aku kulitnya kelam
mandi laut je


lepas mandi laut tempat memang wajib pergi tiap kali ke PD
muzium tentera darat 
pi banyak kali pun budak-budak tetap suka 



budak yang dah tak gayat 
sebab jambatan gantung lebih tinggi pun diorang dah pernah naik di Sabah dulu

lepas jalan-jalan tengok muzium 
lepak tepi laut sebelum balik 
 tepi laut dekat dengan pejabat pentadbiran daerah PD 
air tengah surat dapat turun ke pantai 




cari siput 
lama dah tak jumpa siput kalau ke PD ni 
kawasan ni je rasanya aku pernah jumpa siput 

kami sampai kat rumah pukul 2.00 petang 
terus tidur sampai lewat petang 
penat ....




11 comments:

wahida said...

rindu PD..tempat jatuh lagikan dikenang...
dulu nak gi keje je mesti lalu pantai PD tu...tenang je...
huwaaaaa...memori sungguh..

Qhaifa Nur said...

Seronoknya bekpes kat tepi laut....
Pergi awal pg seronok, org tak ramai...

lieyalatif said...

ishh seronoknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

daku dah lame kot tak piknik2 nieh.... lagi2 pi PD... budak2 ler seronok dpt main air, main pasir....walau bawak plak bekal simple2...tapi tetap licin sebab lapo main air ....

Nad MamaZN said...

rajin btul eima n panjang
janji anak2 hepi kan
kita penat cemana pun, tgk anak2 hepi, ilang rasa penat

mama tisya said...

mandi manda tepi laut syok la bdk2 tu

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Waaahhh...sedap2 menunya..

hainom OKje said...

Hari tu mak baru pergi tempat yg anak hang bergambaq tu Eima....
Kejapnya gi....pukul 2 dah sampai rumah!

hainom OKje said...

Hari tu mak baru pergi tempat yg anak hang bergambaq tu Eima....
Kejapnya gi....pukul 2 dah sampai rumah!

TunSha Ayunie said...

Tetiba rasa nostalgia sangat PD ni. Lama dah tak bercuti. Dulu selalu gak mak aku sewa condo TNB kat situ.. hihi

Kesuma Angsana said...

prg pandai mmg best relaxs minda dan legakn stress

LYAfrina said...

bestnya buat xtvt camni... tenang jiwabatin