Thursday, August 18, 2016

Megaview Hotel Kuantan | Review

ni cerita bulan 5 lepas 
aku tak up entry ni sebab bagi laluan kepada bulan puasa pastu raya 
pastu lupa terus ..hehehe

28/5/2016

plan asal kami ke Kuantan hari tu adalah nak stay di LKPP De Rhu Resort Kuantan
tapi time tu cuti sekolah hotel fully booked kami cuma dapat satu bilik je 
nenek, ateh dan atuk takan la stay kat hotel lain kan 


so cancel plan cari hotel sekitar bandar kuantan je 
kita jalan-jalan ...makan-makan je..
lagipun banyak hotel fully booked time ni ...cuti sekolah ...

kami pilih Hotel Megaview Kuantan 
lokasi terletak tepi Muara Sg. Kuantan dan di tengah bandar kuantan 

Bilik Jenis Executive Deluxe RM195.00 untuk govenment rate

bilik baru renovation rasanya sebab perabot semua baru-baru dan decoration juga cantik 
kalau ikutkan hotel ni dah lama dah beroperasi
aku suka hotel yang begini sentiasa menambahbaik fasiliti mereka

konsep bilik juga ceria 


yang ni aku suka ...ada laci khas untuk complimentary item ni 
kemas je tak makan ruang atas meja

bilik air ceria dengan mozek bilik air warna hitam hijau mcm ni 

balkoni mengadap jambatan dan benteng Sg. Kuantan 
sedap ambil angin petang 

lobi juga ceria 

oh ye aku malas nak ambil gambar sekitar coffee house 
tempat makan pun luas dan banyak juga pilihan sarapan pagi 

di sini tiada swimming pool 

Lokasi :
Mega View Hotel Kuantan
Lot 567, Jalan Besar, 25000 Kuantan, 
Pahang Darul Makmur, West Malaysia. 
Tel: 609 517 1888 
Sales/Admin Fax: 609 517 1999 
Reservation Fax: 609 556 3999




8 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk gmbr pun nmpk ok sgt hotel tu..

Qhaifa Nur said...

Baru lepas ubahsuai...mmg cantik

Nad MamaZN said...

menarik.. kaler hotel ceria

hainom OKje said...

Lama tak ke Kuantan. Teringin jugak nak pergi, bolehlah ke Tg Limpur kan!

Yana MIB said...

boleh masuk dlm list penginapan klu nk pi kuantan...bila tah nk pi sana..haha

TunSha Ayunie said...

Semuanya serba ceria kan kan kan? Bilik tu..... macam cantik sangat je !

adianiez AIDA said...

Tang view tepi sungai tu yg menarik.
tapi xde pool plak tu, eima...

LYAfrina said...

serius cantikk sgt bilik hotel ni