Thursday, August 25, 2016

Taman kat Putrajaya Cantik-cantik rugilah tak pergi


bila hujung minggu tak ke mana-mana 
kita riadah sekitar Putrajaya pun best 
dapat juga keluarkan peluh buat aktiviti sihat kejar anak yang berlari macam ribut tu 

kalau tak ke taman abah bawa ronda kawasan perumahan ni 
pi taman permainan, bawa naik bukit Rimba Alam 
time ni aku malas nak ikut 
malas nak berhimpit satu motor 
tapi jangan tatau kami muat je satu motor ni tau hahaha 

kami suka tukar-tukar taman 
minggu ni pi taman ni .... minggu depan karang pi taman lain pulak 
tak la bosan kan ... untung siapa yang dok Putrajaya ni banyak tempat riadah 

Alisha kalau dapat lari 2-3 pusingan padang ni tanpa henti laju pulak tu 
memang letih kalau nak kejar dia 
badan kecik, kaki panjang ..berlari nampak slow tapi cuba la kejar 
confirm pancit korang 

tapi bila dia dah tak larat macam ni la 
malas berjalan ... nasib baik abang offer diri nak dukung adik 

aku suka beriadah kat taman ni sebab dapat tengok macam gelagat orang 
dapat tengok macam-macam jenis perangai '
golongan ibu bapa 
golongan atok nenek 
golongan remaja couple
golongan kanak-kanak riang

ada lawak ada yg "annoyed"

tah-tah orang pun tengok aku juga ...hahaha 


10 comments:

lieyalatif said...

betul beb..setuju sgt...untung jadi org putrajaya...byk kemudahan riadah disediakan..taman2..swimming pool...semua ade...antara pergi ngan tak pergi ajek laaa....

wahida said...

lama aku tak jejak putrajaya tu...hahaha...

mama tisya said...

syok la umh dkt ngan tmn putrajaya yg cantik2...leh riadah

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgsnya abg..

best lau rumah dkt dgn tmpt gini kak..

Qhaifa Nur said...

Tmpt riadah yg best mmg putrajaya...
Hr tu gi tmn botani pun x abis pusing2...

idzwa kamaruddin said...

untung laa dekat! kita orang ni kene naik kete bagai..kekeke..last last malas tido je kat umah...hahaha..

adianiez AIDA said...

Harus la cantik, putrajaya kan :-)
Memang mesti bwk anak2 riadah kan.
rest kan minda.
rleks. Happy happy dgn anak2...

LYAfrina said...

best duduk kawa y ada tmn n tmpt riadah mcm ni

hainom OKje said...

Golongan kapel tua panggil apa? Takkan dah masuk golongan atok nenek kot haha....
Ma....apak pun dah nama En Panjangkan haruslah kuat lari hihi

hainom OKje said...

Golongan kapel tua panggil apa? Takkan dah masuk golongan atok nenek kot haha....
Ma....apak pun dah nama En Panjangkan haruslah kuat lari hihi