Wednesday, November 9, 2016

Legoland Malaysia Kali Ke3 | 8 jam pun tak cukup

7/11/2016

hari Isnin lepas kami ke Legoland Malaysia untuk kali ketiga
Legoland Malaysia - 1/2/2015
Legoland Malaysia - 8/11/2015 selang setahun
saja nk reward anak-anak untuk kerja keras diorang belajar 
dan saja pilih hari kerja ....orang ramai tak perlu berebut tak perlu beratur main sampai puas berkali-kali
tujuan ulung ke Legoland kali ini adalah untuk try Ninjago The Ride
games baru di Legoland Malaysia 
nanti aku review game terbaru ni nanti ..next entry 

kami bertolak pada hari Ahad lebih kurang jam 7.00 pagi dari rumah dan berhenti untuk sarapan di RnR Seremban 
waktu di RnR Seremban terserempak dengan geng Jelajah Ninjago The Ride dari Utara ke Selatan 



membuat persembahan tarian 

aku bukan kaki selfie sebarangan sebab nak joint contest ni aku gigih bergambar dengan geng ni 




akhirnya kami sampai di Legoland Malaysia lebih kurang pukul 11.00 am 
memang niat tak nak masuk lagi pun saja pi makan kat Medini Mall ni 
hari Ahad tu ramai sungguh orang ... nasib baik tak plan nak masuk hari tu 
ramai jiran sebelah sinun tu ... penuh dengan dia je ....


jalan-jalan kat Medini Mall dulu sebelum check In Hotel



lepas keluar dari Medini Mall kami ke Aeon Bukit Indah dulu sebelum check in sebab check in pukul 3.00pm
jalan-jalan sambil shopping kasut baru untuk budak berdua ni 
kami crocs lover 
1st Pair Full Price
2nd Pair 50%
3rd Pair 60%

kami cuma bayar RM 389.00 je untuk 3 pasang kasut dan 2 jibbits
kasut mama paling murah RM59.60 je 


kami menginap di Pariss Hotel, Bukit Indah 
lebih kurang 11 minit dari Legoland Malaysia
nanti aku review hotel ni 


esoknya pagi-pagi kami dah check out 
terus ke Legoland Malaysia

Parking kat Medini Mall murah 
RM4.00 per entry 

tulis kat mesin weekdays RM2.00 per entry tapi kami kena bayar RM4.00
mungkin dah lebih dari 8 jam kot 
tak pe la dari parking kat Parking Lot Legoland tu waktu kali pertama pergi dulu tak salah aku RM9.00 kot ... harga tiket pun dah berbeza dari klai pertama pergi mesti parking pun naik harga kan 


kami guna Voucher ni 
nanti aku review entry lain ... memang berbaloi .....dapat jimat banyak 



tak ada orang lagi time ni 
main berulang kali sampai puas berbaloi bayar 




cuaca pada hari isnin tu redup dan mendung 
kadang-kadang hujan rintik-rintik
tapi tak ganggu pun 





penambahbaikan yang aku perasan di AirPort City ni 
game ni dah berbumbung, dulu tak de bumbung 
dulu punya la panas, dan time hujan tak leh nak main dengan selesa 

Ninjago The Ride 
jom kita try game baru ni 
pertama di Asia ni tau 
nanti aku review entry lain game ni sebab nak review semua dalam ni memang panjang berjela la entry ni karang 

lepas main berkali-kali kat Ninjago The Ride 
kami patah balik untuk tengok show Ninjago The Realm of Shadow Live
show yang masih sama lagi .... nanti kena update yang baru kot 
ada 4 kali show kan ... buat la selang2 dengan show baru ....

dah tengah hari budak pun dah penat 
bagi diorang makan dulu kat restoren sebelah Land of Adventure 

adik icha pun dah lapar 

ambik Combo Meal RM41.00
1 Burger dan 3 Ketul Ayam 
refill air kat tumbler RM5.00




ni antara games yang aku tak kan main 
malas nak basah-basah 
banyak sebenarnya games yang kami tak main pun 




tuggu abang memilih Lego 

bagi diorang main kat Playground kejap 
kat Lego Kingdom


Rezeki dapat jumpa Dark Vader 

ulang lagi naik kereta kat Lego City 
naik la sampai puas ...sebelum balik 

tunggu abang main kereta berkali-kali lagi 
tak yah Q 
2 ekor fluffy toys tu main tikam-tikam kat booths 
seekor RM30 sekor lagi RM20
luck tak bertuah sangat nak dapat yang besar 
malas nak spend lagi duit nak dapatkan yang besar 


kali ni kami tak jalan-jalan pun tengok Lego Miniland ...malas hehehe
tapi nampaknya KL dalam upgraded .... nanti kita datang lagi tengok apa yang dia upgrade 
MRT kah ?? tu je kan yang terbaru kat KL ni hehehe

dah shopping Lego seorang sikit 
baju sehelai seorang 
jom balik 



kami kat sini lebih kurang 8 Jam 
dari pukul 9.30 am hingga 5.40 pm 

buka pukul 10.00 am tapi staf kat sini bagi kami masuk awal sedikit sebab dah banyak games dah buka katanya 

puas hati juga kali ni sebab aku dapat try naik Dragon's Apprentice
nak naik yang roller coaster yang lagi tinggi dan extreme tu tak de sape nak teman 


ingat nak singgah semalam lagi untuk rehat 
tapi tukar plan terus balik Putrajaya 
driver cakap dia ok boleh drive 
so hari selasa berehat sehari lagi kat rumah

terukkan mak Fahim pontengkan anak sekolah untuk pergi bersuka ria
dah abis belajar, exam pun dah habis, tunggu masa nak pulang buku teks je 
hehehe

nak pi musim cuti sekolah rasa macam tak berbaloi je kan
Q panjang tak leh ulang main sampai puas



9 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

bestnya byk kali dh p.. yui dpt bc je la dlu..hihi

Yana MIB said...

eh bkn hr tu akak kata x best ke pi sini? 3 kali dh haaa smpi...haha
utk bebudak mmg heaven dlm ni...tmbh dh besar² mcm ank akak byk ride dorg boleh main...tang ride basah² tu sy pn xnaik...ujang je pnh naik...huhu

hainom OKje said...

Hang dah 3 kali ke Legoland Eima? Hakak sekali pun belum....adohai....nasib badan haha...
Mcm sayang pulak nak keluar duit memahal tu Eima... mcm banyak game budak kecik je ek. Sesuai ke ngan family hakak ni agaknya? Ke terus ke Universal Studio? Ecehceh....duit Rm400 pun seram nak keluar haha....

Reen Johari said...

8 jam berjalan dalam legoland.. Fuh. Kalau reen tu, memang lenguh.. Lenguh.

Qhaifa Nur said...

Wow kali ke 3 Eima...mesti bestkn dtg cini..ank2 yg terlebih hepi ni...
Masuk sini kna dduk lama baru puas nk main...pergi hr org kerja lg untungkn
Ad rezeki nk ke sini laaa

Chekgu Azrine said...

I blm smpi lagi nih...huwaaaa..jeles

dear anies said...

fuhhh 8 jam tuuu... kalu sy entah ckp ke x hahaha

Kira Sakura said...

betul kalau nak pergi tempat macam ni kena pergi time weekeday. kalau weekend habis masa tunggu Q je. dan rate pun mesti tak sama

LYAfrina said...

Bestnya
Bilalah blh smpai sini jgk