Tuesday, November 29, 2016

Pariss Hotel, Skudai | Review

semasa ke Legoland Malaysia yang lepas kami menginap di Pariss Hotel, Bukit Indah Skudai  
lebih kurang 10 minit dari Legoland Malaysia 
Bukit Indah adalah salah satu bandar  terdekat dengan taman tema tersebut 
di Bukit Indah terdapat banyak pusat membeli-belah seperti AEON, Giant dan Tesco 
tempat makan juga banyak memudahkan pengunjung 

kali ini kami memilih Pariss Hotel antara hotel bertaraf bajet yang terdapat di kawasan ini 
sebelum ini kami menginap di Granada Hotel dan GoodHope Hotel

Lokasi hotel ini sangat mudah dicari berada bersebelahan dengan Giant Bukit Indah 



pada hari tersebut kami booking melalui Agoda untuk bilik jenis Superior Twin dengan harga RM143.62 termasuk sarapan pagi
kalau booking terus melalui hotel harga untuk kakitangan kerajaan adalah RM160








ada sikat, sewing kit, mancis dan berus gigi





di Pariss Hotel ini juga ada kolam renang 
tapi kolam renang satu size dan kecil je la 
berada tingkat atas sekali bersebelahan cafe untuk sarapan 



bagi juga budak-budak try mandi kat sini sekejap 
kalau tak tak tahu macam mana kolamnya 

untuk taraf hotel bajet kira ok la sebab sediakan kolam renang 

cuma yang tak best di sini adalah hotel ni di deretan kedai 
banyak kedai-kedai makan ca ya nun alif 
bila malam tiba penuh kawasan ini dengan meja-meja di tepi jalan 
dan kawasan sesak 

bagi yang hanya nak rehat tak berniat nak keluar sebelah malam ok je stay di sini 
oh ye lagi satu ... hotel ini ok je dari segi penginapan cuma bahagian lobi berbau rokok 
terkedap antara bau rokok dan aircond, yang lain tu ok je la 


Lokasi 
38, Jalan Bestari 7/2, 
Taman Nusa Bestari, Skudai,



10 comments:

Farah Wahyda said...

ok sangat la harga macam tu..ada pool lagi kan.. selalu farah prefer booking through agoda jer lebih murah..sebab rate gomen tak murah mana pun..hahahah

nuyui a.k.a miss YUI said...

hrga cmtu kira oklah juga kan kak..

Mama Darwiish said...

wahhhh best nya....boleh bawak family nanti

hainom OKje said...

Alah kita pun bukan nak duduk hotel sepanjang hari kan Ma. Oklah tu, saved sikit bajet.
Duit lebih boleh buat makan makan....

Qhaifa Nur said...

Ok gak hotel tu...yg penting mesti ada pool kn...inipun yg ank2 suka

Fatin Days said...

Nama pun senang igt. Paris!

http://www.fatindays.com

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

awat aku rasa hang guna ayat skema ni wei

adianiez AIDA said...

2017 aida plan nak terjah legoland.
tgh thn kot.
ijat 5 thn, syok skit.
dia da cerdik :)

LYAfrina said...

besar hotel ni..cantik plok tu..
harga pom berbaloi

Kira Sakura said...

boleh dikatakan murah jugak tu. siap ada pool lagi. biasanya hotel bajet ni memang bajet2 je servis dia hihihihi