Monday, November 21, 2016

Review Ninjago The Ride | Legoland Malaysia

kami ke Legoland Malaysia pada 7/11/2016 yang lepas
sebab nak cuba permainan terbaru iaitu NinjaGo The Ride 
yang telah dibuka kepada umum pada 4/11/2016

memang menanti hari sejak diiklankan dalam Cartoon Network channel
anak-anak pun tak sabar 



terletak bersebelahan Beetle Bounce di Land of Adventure 




dengan Master Wu



pameran dan hiasan dalaman sebelum ke Ninjago the Ride
untuk melekakan dan mengurangkan bosan pengunjung sementara menunggu Q



Nya kegemaran Alisha

jom naik 
sebelum naik tu ada satu tempat untuk ambil spec mata 4D
sebab paparan skrin dan permainan menggunakan paparan dan teknologi sensor  tangan 4D


ni antara gambar yg sempat aku ambil ... paparan 4D 
untuk serang musuh dengan menggerakkan tangan 


satu ride boleh naik 4 orang 
setiap seat untuk setiap ninjago 
ice, fire, earth & lightening

ketua jahat kualiti gambar tak gantik sebab guna HP je 
lagi pun 4D 



kali pertama naik dengan enPanjang dan Alisha 
lepas tu kami berdua,,, mama dan Fahim repeat naik lagi tanpa turun 
sebanyak 5 games

memang betul-betul main sampai puas 
tak payah turun dan Q
itu untungnya pergi hari biasa bukan cuti
orang tak ramai 

kalau yang masih belum datang dan cuba boleh try Ninjago The Ride ni 
menarik cuma lenguh tangan dan bahu sebab naik sampai 5 kali tanpa henti
asyik dok fire je.... nk tercabut tangan sebab dok gerak tangan ke atas ke bawah kiri kanan 


Fahim cakap best 



10 comments:

lieyalatif said...

ermm aku rase ni blog ko antara yg terawal review pasal ninjago nieh..... bagus2.... mmg nak pergi...aku ni legoland pun tak sampai lagi ...budak2 ni dah mintak2 hah....betul kene pi hari biase dan bukan cuti sekolah...baru laa tak berlaga bontot nak main dlm tu kan....

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

aku pg last year sempatbtgk show ninjago je la

εïзmummyHazaεïз said...

Tak try lagi. Last pi 3 thn lps..

Chekgu Azrine said...

ok kalau pegi ni wajib masuk...

zeera lily said...

nak pergi Lego Land ni.. mungkin tahun depan.. hehe...
tunggu baby besar sket..nak bg dia seronok main..
btw, jemput singgah tempat saya ye.. =)

Diana Rashid said...

Tak pernah pergi..tapi satu hari nanti nak kena pi jugak..tempat yang paling anak2 nak pi bila tiba cuti sekolah..Tetiap tahun legoland ada je benda yang best bila cuti sekolah.mana la budak2 tak terngin nak pi..

hainom OKje said...

Budak budak memanglah suka ye Eima gi sini....
Kalau mak rasanya tidur sepanjang ride kot haha

adianiez AIDA said...

Menarik ni. Few blogs da review pasal ni.
syok lah.
aida lom sempat bwk anak2 ke legoland, eima.
Next year kot. Ijat 5 thn. Berbaloi skit byr tiket mahal :-) ha ha...

Kira Sakura said...

bestnyaaaaaaa tapi kena tunggu anak besar sikit baru best nak main dengan dia kalau game macam ni

LYAfrina said...

Owhh.. bru tahu pasal ni.. tq for sharing