Wednesday, January 25, 2017

Pekena Nasi Kandar Pokok Ketapang Penang

waktu kat Penang kami sekali je kot pekena nasi kandar 
tu pun tak cari yang glemer meletup-letup macam Nasi Kandar Line Clear tu 
malas nak beratur panjang .... seat belum tentu ada ...

kami cari Nasi Kandar Pokok Ketapang 
boleh tahan juga reviewnya ...meurut sedara mara kat Penang tu 
Nasi Kandar Pokok Ketapang ni glemer juga 

macam biasa bila masuk Penang 24 jam kalau dalam kereta aku terpaksa on waze/map
memang mudah cari dan ada parking dalam bangunan tepi Restoren Nasi Kandar Pokok Ketapang ni 
yang paling penting Parking kalau pergi ke belah George Town ni 
banyak penguatkuasa ... rasa nak dapat surat cinta parking la merata



macam biasa menu aku dan alisha
ayam goreng, kuah kari ikan dan bendi
sedap

Atok punya .... hantu ikan ... teluq ikan tak dak kot time tu ... 

Fahim punya ... pengemar daging 


ni memang group jalan kami 
pi mana-mana mesti ni la ahlinya 
atok, nenek, ateh dan kami 4 beranak


aku tak tau berapa total damage hari tu ...sebab orang lain yang membayarnya tak pasti siapa...
yang pasti aku dok diam-diam habiskan makanan je .... hahaha 

not bad la kari kat sini 
sedap lain kali kalau ke Penang makan nasi kandar kat sini je 
mudah ...parking byk bertingkat-tingkat

12 comments:

Amanda Suria said...

Best la jenjalan dan enjoy food kat penang

Kakcik Nur said...

Seronoknya makan bila ada yang sudi membayarnya... :)

Ainniah Zulkefli said...

nasik kandaq pokok ketapang tu memamg glemer. klo mai penang wajib carik. hehe

idzwa kamaruddin said...

WAHHH sedapppp

tiga lalat said...

makan makan., ;p

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaaaa!

Mazni Azmi said...

Bila pergi penang
.
Tak dinafikan
.
Ukur lilit pinggang akan bertambah 😂
.
Ketebalan dompet akan menipis
.
Haha

Cik Rose said...

sedapnya. Lama tak pi makan nasi kandaq..

hainom OKje said...

Hihi...ko mmg mengelatkan Ma, tang bayo, buat muka seposen je sambil makan.

Yelah tu, kalau sedap apa salahnya,kat Ketapang pun boleh aje, yg penting tak payah beratur

LYAfrina said...

kari nampak kawww...sedap

~aSHa~ said...

woww..jalan2 cari makan kat penang...

akk baru pernah gi sekali kat sana...
nak gi lagi nanti

Kira Sakura said...

tempat ni memang glemer. kami selalu pi time malam je. makan sup dengan roti. memang sedap