Tuesday, January 17, 2017

Review Swiss Inn Hotel Sungai Petani

23/12/2016

di Sungai Petani kami check in di Swiss Inn Hotel 
hanya dapat 2 bilik je ...full house
tu pun bilik jauh-jauh cuma satu aras

Superior Room pada harga RM174.00 kot tanpa sarapan
seriously aku sangat-sangat lupa ni


walaupun hotel ni dah lama mungkin lebih dari 25 tahun
tapi masih cantik dan bersih
bilik yang sangat luas
cuma bahagian reception agak kurang menghormati tetamu
mungkin kami nampak seperti orang kurang berkemampuan kot
berbelit-belit cakap ... aku dah booked melalui telefon tetapi bila nak check in harga berbeza pulak
last-last dapat harga yang aku booked tu
aku tak paham dengan polisi hotel atau polisi receptionist ni yang berkeras tak nak bagi government rate
sedangkan ada government rate ....
aku harap pihak pengurusan hotel dapat improve bahagian paling penting dalam organisasi hotel ni






bilik air ada bath tub

Swimming pool yang besar tapi open for public 
so penuh dengan luar la 
macam-macam ragam .. rasanya pool hotel ni tak strict dengan pakaian kot
RM15 dewasa dan RM10 untuk kanak-kanak untuk harga tiket pool
kalau tak silap 






adik abah jaga ... main dengan abah je ....
mama dok bermalasan  kat kerusi tengok ragam manusia ... hahaha 




Swiss Inn Hotel ni ok je cuma kena improve bahagian reception je
mungkin receptionist sorang tu je yang buat onar takan nak salahkan hotel ni kesemuanya
tak pe dimaafkan...


plan asal adalah aku 4 beranak tidur di rumah abah aku lagipun dapat 2 bilik je kan
tapi nasib tak berapa baik ... abah aku dah jadikan bilik aku stor ...
mentang-mentang 2-3 bulan sekali baru balik 
sampai hati tau ... hahahha

sedangkan dah cakap balik nanti nak balik tu ... hahaha
so tengah malam lepas balik dari lepak kat rumah abah aku
malas nak ketuk bilik MIL dan suruh housekeeping hantar extra bed
kami check in kat bajet hotel tepi simpang Swiss Inn Hotel ni
Sastria Hotel

esoknya berlaku tragedi .... tak pasal ke hulu hilir menyelesaikannya
letih ....next entry aku cerita apa yang jadi 

11 comments:

Chekgu Azrine said...

takpe...yang penting anak2 happy berkubang dalam pool heeeee...

cerita apa tu..tak sabar nak tahu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

kan, psl sorg tp xleh slhkan stu hotel. mnta pertingkatkan,

eh trgedi apa tu.

Normi Nieza said...

cantik tempat dia..:)

wahida said...

hahaha...sian ko...bilik dah dijadikan stor pulak...sabo je la abahhh...

idzwa kamaruddin said...

huhuuuuu...

Inani Hazwani said...

Bila ada pool ni memang bebudak suka lah kan. Err tragedi apa tu?

hainom OKje said...

Alah konon kononlah tu sampai hati bagai kat abah, padahal suka tido hotel, ada ekon hihi.....lagi best.


dear anies said...

sy penah smpi setakat dlm dewan je..n pool pun tgk2 je hahaha

Puan Kutu said...

Seriously byk hotel receptionis jenis kurang hormat org kan.customer servis bahagian utama patutnya paling servumis paling tiptop

Swiss inn ji belakang kem tp sy kerja je..haha tp memang pool dia besar puas kan

Puan Kutu said...

Seriously byk hotel receptionis jenis kurang hormat org kan.customer servis bahagian utama patutnya paling servumis paling tiptop

Swiss inn ji belakang kem tp sy kerja je..haha tp memang pool dia besar puas kan

Kak Nab said...

pool open utk public? first time dengar