Tuesday, February 28, 2017

Jalan-jalan tengok Kucing di D'Pulze Cyberjaya

hari sabtu lepas ...lepas ambil abang Fahim balik  dari kelas chess
kami ke D'Pulze Mall Cyberjaya 
tak pernah sampai pun sejak bermastautin di Putrajaya ni 
jalan kat Cyberjaya tu pun aku tak hafal 

saja jalan-jalan dan makan tengahari 
nak cari magnet untuk Fahim untuk pelajaran subjek sains dia minggu ni 
cikgu pesan bawa magnet .... boleh je kopek dari fridge magnet tu ... tapi nak cari yang ada tulis N S tu 
nasib baik jumpa kat Daiso

nampak ada pertandingan kucing, singgah beramah mesra dengan tuan kucing yang baik hati dan tak lokek nak sharing info ... hat kerek-kerek bajet  bagus tu boleh blah 
menyampah pulak aku ... baru nk tengok kucing dia tak sentuh pun 
dah usha lebih .... ceeehhh
tahu la kucing depa mahal ..... 

Fahim dengan baka bengal dari Rusia berharga RM10k waktu dibeli 
sekarang berusia 7 bulan 
7 bulan pun dah besar dah kucing ni ....
owner kucing ni sangat baik dan peramah 
TQ kak sebab melayan saya dan anak-anak .... 

Alisha suruh beli kucing RM1.8K ni 
huhu tak mampu anak oi .... 
bukan tak mampu bab duit je tak mampu nak bela juga 
abang awak ada asthma dik .... mama yang suka dengan kucing ni pun buang jiwa tu jauh-jauh 
demi anak-anak ....

waktu jalan-jalan dalam pameran sangkar ni ...aku bagi satu sapu tangan untuk fahim tutup hidung 
supaya bulu kucing beterbangan tak masuk dalam sistem pernafasan dia 
Fahim ni tak kronik asthma tapi agen pencetus boleh menyebabkan dia tak sihat 
so kena la kawal kan ... tak sanggup haiisshhh nak tengok anak sakit 

kami tak lama pun ...lepas beli barang ... tengok kucing ... balik 
banyak lagi nak dibuat kat rumah tu ....
persediaan bulan 4 nanti .... 

11 comments:

LYAfrina said...

Sama mcm fasya la asthma.. Kucing lya dh xjaga dlm rmh..ltk luar.. Tgl 2 ekor je.. Y lain semua dh bg mama n mertua jaga.. Tp tu lah..kdg2 fasya ambk kucing tu ... Mmg jns suka n syg kucing..

Inani Hazwani said...

Pengsaaan dik nak beli kucing sampai 1.8k. Hahah.

Qhaifa Nur said...

Ank2 akak suka kucing Eima tp mamanya takuttt
Makin mahal dh harga kucing skrg...

idzwa kamaruddin said...

Bela kucing lagi mahal dari bela orang..kekeke..

Azian Elias said...

Salam...

Mahal2 nya ye.. kalau i mmg x belalah..sebab i penakut kucing..heeee

Nieyl said...

Memang mahal kucing kalau baka baik...
nieyl pun tinggal 3..itu pun nak bagi dekat org..

hainom OKje said...

Hakak pun tak pernah sampai D'Pulze tu Ma..... Besar ke? Menarik ke? Kalau best nak gak ronda hihi....

Ko mcm tak puas hari je Ma dengan Tuan Kucing. Mcm kerek sangat je gayanya hihi

+ e.z + said...

jenguk2 kawan lama. kita dah tukar link blog tau : aerishaedrica.blogspot.com

nuyui a.k.a miss YUI said...

owner kerek tu abaikan..haaa

ohh kesian fahim. pttlah kak xbela dh...

Kira Sakura said...

selalu macam tu. kalau ada pertandingan kucing mesti ada yang kerek usya semacam. kalau tak nak orang tengok kucing takyah la masuk pertandingan

TunSha Ayunie said...

Bengal tu memang idaman sejak dulu. Tapi zaman ekonomi ni rasa macam angan-angan semata la. Keperluan Asas lebih penting sekarang... ehhh gambar owner kerek, takde? Hahhahhaa