Monday, February 13, 2017

Sedap Sangat ke Biskut Gery Saluut Malkist tu ?

dah lama menyepi ada la 2-3 minggu ...
tq kak hainomokje sebab tanya 
hari-hari buka blog 
tapi tak BW dan menulis pun 
tak sempat, 2 minggu lepas direct ganti tempat rakan sekerja 
dia bercuti 

banyak nak menulis tapi mood aku tak leh nak bantu aku menulis



______________________________________________________________



Biskut Gery Saluut Malkist yang Viral 






2-3 minggu lepas
kawan sepejabat dahulu yang sentiasa keep in touch
singgah office semata-mata nak bagi kawan dia merasa biskut viral

kawan baik ni bagi aku merasa Biskut Gery Saluut Malkist Cheese
not bad rasanya

kebetulan MIL ulang alik ke Miri sekarang ni
kirim la sebungkus dua untuk merasa
nak beli kat belah sini malas nak order online bagai

kat Miri jual RM4.00 sebungkus
order online RM3.80 termasuk postage minimum order 10 pek

tak jauh beza pun
so pilih yang mudah terus boleh makan je

bagi pendapat aku Biskut Gery ni sedap dan ada sedikit kelainan untuk perasa cheese tu
yang coklat tu lagi sedap kalau sapu nutella kat biskut gula ....


tak tau la kenapa biskut ni menjadi viral ??
nak cakap sedap sangat tak la sesedap mana pun
setakat biskut guna sapu cheese dan coklat je pun
sebab tak de jual kat semenanjung kot
hanya terdapat di Sabah/Sarawak dan negara asal pengeluar je kot


bagi yang ingin rasa kelainan biskut gula bersapu cheese boleh la beli perasa cheese tu
kalau nak rasa biskut gula sapu coklat ...sapu je sendiri dengan nutella ...kih kih kih


kuasa media sosial ...makanan yang biasa-biasa pun pun boleh jadi fenomena ....

12 comments:

Normi Nieza said...

xpernah mkn lagi..huhu

Siti Rohaida Yusof said...

baru beli tadi disebabkan ternampak masa keluar lunch...belum rasa lagi...nanti review pulak la...hahaha

Inani Hazwani said...

Haritu tengok ada viral kat twitter pasal biskut ni. Heheh. Boleh lah try beli. Nampak sedaap

mama tisya said...

ada kwn bli kt mydin usj subang biskut viral ni...tk kesempatan lg nk try

Kakcik Nur said...

Baru2 ni adik ipar kakcik yang berasal dari Sarawak bagi 3 paket biskut ni. Sedap jugalah.. :)

tiga lalat said...

wahh biskut indon nih, chop halalnye pon lain semacam jeeek., hehe2

hainom OKje said...

Tulah....dengar jugak viral biskut Gery ni. Hari tu masa ronda Kajang ternampak jugak biskut ni tp tak teruja pulak nak beli. Biasalah....dah hujung hujung viral biasanya baru teringin maklumlah tahap makcik makcik kan hihi

deelira@deeliraz said...

selepas zue makan.. hmm biasa jer hukhuk

SalbiahM said...

setuju ayat last tu..huhu

LYAfrina said...

Walaupom dh viral lya sdri pom x pnh try lg biskut gery ni..betullah eima..pgaruh media ..y biasa2 jd tip top kan.

Sara said...

Saya pun dah cuba sebab terpengaruh! Boleh tahan rasa dia, kalau cheese die cair lagi sedappp.

Kira Sakura said...

ada jugak beli. tgh tunggu kawan pos sebab takde sedara mara yg ke sabah Sarawak sana huuuu. teringin jugak nk rasa